Personal

Förskolechef

Förskolechefen Yvonne Åkesson ska leda det pedagogiska arbetet och se till att personalen får det stöd och den vidareutveckling de behöver. Till sin hjälp ha hon bitr. förskolechef Alexandra Johnsson. Förskolechefen har en gång i terminen utvecklingssamtal med sin personal.

Att lära känna alla barn och deras föräldrar är också ett mål för att på bästa sätt ta tillvara på olika åsikter. Olika åsikter ses som en tillgång. Naturligtvis uppstår konflikter ibland, men i ett öppet klimat framstår det som en möjlighet till utveckling.

Kock

Förskolans kock heter Mattias och har lång erfarenhet av matlagning. Kocken fyller en viktig funktion på förskolan genom att ge barnen god och näringsrik kost. Personalen fortsätter sedan på avdelningen att vara positiva förebilder för barnen i samband med måltiderna.

Städning

Städning av förskolan utförs kvällstid av städpersonal och sker 2 gånger i veckan.

 

Pedagoger

Vår ambition är att minst en i personalen/barngrupp ska vara leg.examinerade förskollärare. Vidare ska den som arbetar på förskolan tycka om, ha förståelse och kunna kommunicera med andra människor.

För att bli en bra förskollärare och barnskötare måste man vilja vidareutveckla sig själv som människa. Personalen har möjlighet att gå på föreläsningar och kurser. De har även en nära kontakt med förskolechefen och kan få råd och stöd både av henne och de andra i arbetsgruppen.

På förskolan pågår ständigt en pedagogisk diskussion, där givande och tagande av kritik, både positiv och negativ, i det pedagogiska arbetet är en förutsättning för personlig utveckling. Ett mål på förskolan är att barnen, föräldrarna och personalen ska känna trygghet och glädje på förskolan.

Varje vecka har personalen reflektionstid och en gång/månad ATP där olika pedagogiska teman diskuteras.

Läs mer om vilka som jobbar här!

Kronprinsens personal

Yvonne

Yvonne är förskolechef och är förskollärare. Hon har arbetat på förskola sedan 1988 och har ägt Kronprinsens förskola sen 2004. På sin fritid tycker Yvonne om att vara med sin familj. Spela boule är ett stort intresse.

Helené

Helené är barnskötare och har jobbat på förskola med barn i åldern 1-5 år sedan 1990. Hon har varit på Kronprinsens förskola i 8 år. På sin fritid tycker Helené om att handarbeta.

Alexandra

Alexandra är bitr. förskolechef och  förskollärare och har arbetat med barn sedan 2008. Alexandra har arbetat på Kronprinsens förskola sedan januari 2014. Hon arbetar 50% på avd. Getingen och 50% med administrativa uppgifter.

Daniella

Daniella är utbildad frisör men har arbetat med barn sedan 2014 då hon började arbeta med de minsta barnen på Kronprinsens förskola. Daniella tycker om att umgås med familj och vänner och tycker om att läsa självbiografier.

Mikaela

Mikaela är barnskötare och har arbetat med barn sedan 2007. Hon började jobba på Kronprinsens förskola i januari 2016. Mikaela tycker om att vara med sin familj och vara ute i naturen på sin fritid.

Berit

Berit är barnskötare och har jobbat med barn i ålder 1-5 år sedan 1984. Hon har varit på Kronprinsens förskola i 8 år. På sin fritid tycker Berit om att vara med sin familj och sin katt.

Madde

Madde har jobbat med barn på Kronprinsens förskola sedan 2013. På fritiden tycker hon om att vara tillsammans med sin familj.

Jessica

Jessica har arbetat med barn på Kronprinsens förskola i 1 år. På sin fritid tycker hon om att ta det lugnt. Ett stort intresse är att spela boule.

Mattias

Mattias har arbetat med mat och service sedan 2000 på olika restauranger innan han började på Kronprinsens förskola hösten 2015. På sin fritid tycker han om att vara med sin familj och titta på fotboll.